guitar


Festival de Jazz

Novembre 2022 comença el dia 8 a València amb el trio de Lucia Fumero, pianista i cantant de Barcelona que interpreta les seues pròpies cançons, a cavall entre la música llatina i el jazz, i recentment ha rebut el premi a la Millor Banda Emergent concedit per la Plataforma Jazz Espanya. El dia 9 el bateria Miguel Asensio al capdavant del seu quintet presenta "Biotza", el seu disc més recent, on torna a mostrar les seues qualitats com a compositor. El dia 10 és el torn del trombonista i percussionista Carlos Martín, amb el seu projecte "Converging roots", una visió personal del jazz afrocubà, en sextet. I el dia 11 el quintet de la saxofonista Clara Juan ens oferirà una mostra del seu poderós estil musical.
Els grups de Clara Juan i Lucia Fumero actuen el dia 10 respectivament a Gandia i Alcoi.


08 NOV (Vera) i 10 NOV (Alcoi) LUCIA FUMERO
Estils d'arreu han influenciat la pianista i cantant Lucia Fumero. Ha estrenat projecte propi amb el disc 'Universo normal', música original plena de vitalitat i singularitat. La base del seu univers s'arrela al folklore i es transforma a través d'un bagatge que ha consolidat en la clàssica i el jazz. Interessada tant en les cançons amb veu i lletra com en la música instrumental, Lucia Fumero s'expressa amb un ritme marcat de carisma i personalitat a la vegada que impressionista, dos conceptes aparentment oposats. Però quan composa, tot flueix convertint la seva proposta en una alenada d'aire fresc.
Col·labora sovint amb la nova generació de músics de Barcelona i amb altres intèrprets com Rita Payés, Magalí Datzira, Pol Batlle, Nico Roig o Martín Meléndez.


09 NOV (Vera) MIQUEL ASENSIO
El baterista valencià Miquel Asensio presenta el seu segon disc com a líder: BIOTZA, un inspirat treball en què, a través de les seues pròpies composicions, experimenta amb nous colors i textures musicals des del jazz més pur a l'obertura més conceptual, amb un tractament lliure i orgànic. Per aquest àlbum ha comptat amb excel·lents músics, un excel·lent grup de recent formació que reunix a grans del panorama nacional i internacional. Un sorprenent treball, atractiu i modern, amb grans dosis de creativitat.10 NOV (Vera) CARLOS MARTÍN SEXTET
Un escenari amb Carlos Martín es ritmes i metall en busqueda d'una expressió personal mitjançant la fusió: la llibertat del jazz amb unes mans que senteixen i enllaççen a la volta sentits llatins i flamencs. Carlos demostra en esta nova gravació, Converging Roots, un profund i intuïtiu coneixement del llenguatge improvisatiu del jazz modern. És més, en aquest treball trobem una fusió orgànica entre el flamenc i els estils i estructures afrocaribenyes. Esta mescla de virtuosisme tècnic i la mestria de tots els músics col·laboradors dóna com resultat un poderós testament de totes les possibilitats que el jazz del segle XXI ens pot oferir.


10 NOV (Gandia) y 11 NOV (Vera) CLARA JUAN QUINTET
Clara Juan Quintet ens proposa un repertori original amb influències del post-bop i el jazz més contemporani, permetent desenvolupar així la seva música propia i aportant la seva personalitat i experiencia musical.
La música evoluciona sobre composicions pensades expresament per a aquesta formació, treballant la tímbrica característica, i , com sempre, amb l’improvisació com a motor fonamental.


DATA I LLOC  

Campus de Vera

Del 8 a l'11 de novembre 2022. A les 20.00 h
Sala d'actes de la Facultat de Belles Arts

Campus d'Alcoy

10 de novembre 2022. A les 20.00 h
Jazz Club Musol-La Mujer Barbuda, Carrer Benifallim 1

Campus de Gandia

10 de novembre 2022. A les 20.00 h
Aula Magna de l'Escola Politècnica Superior de Gandia
PROGRAMA  

Contacte

Àrea d'Acció Cultural
cultura@upv.es
96 387 70 95
www.cultura.upv.es